Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 4930 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Noord-Brabant
Plaats: ETTEN-LEUR
Postcode: 4873LP

De lente is jouw favoriete seizoen! Waarom? Omdat jij dan niet meer uit de tuin te krijgen bent! Dit is namelijk hét moment om al jouw plantenkennis weer goed tot zijn recht te laten komen! Jij weet alles over bodemverbetering of kwaliteitsverbetering van mest. En het is voor jou geen moeite om de studenten van nu te begeleiden in hun leerproces om net als jij onderzoek te doen en kennis te vergaren over plantenteelt. Voel jij je aangesproken? Wil jij die docent plantenteelt worden? Dan zijn wij op zoek naar een docent Plantenteelt als jij!

Voor een onderwijsinstelling in Breda zijn wij op zoek naar een docent Plantenteelt die vanaf het begin van het schooljaar voor 32-40 uur aan het werk kan. Je zult het hele schooljaar lesgeven aan MBO studenten op een groen opleiding.

wat bieden wij jou

 • Volgens CAO MBO max€ 4930,00
 • Tijdelijk contract, met mogelijke overname
 • Zowel fulltime als parttime mogelijk
 • Vakantiedagen, vakantiegeld en eindejaarsuitkering
 • Mooie groene school
 • Gratis aanbod cursussen via Mijn Ontwikkeling

wie ben jij

Vanwege eerdere werkzaamheden in de plantenteelt, bedrijven van ouders of een eigen bedrijf heb je veel kennis en ervaring van het vakgebied. Je hebt een sterk netwerk in de plantensector.
Je hebt een eigen inhoudelijke achtergrond. De echte vakkennis leren de studenten bij de bedrijven. De studenten hierin begeleiden doe je graag. De rollen begeleider en coach passen jou goed. Je bent een prettige samenwerkingspartner. Samen met je collega’s ga je de programma’s en modules maken. De vaardigheid om met collega’s, met bedrijven en leerlingen, goede dingen te organiseren, is heel belangrijk. Je hebt hier talent voor. Kortom we zoeken een organisatorisch sterke en flexibele docent, meer gericht op het proces dan op de exacte output.

 • Je bent didactisch en pedagogisch goed onderlegd. Of je bent bereid jouw onderwijsbevoegdheid te bahalen.
 • Je hebt brede kennis van plantenteelt en teeltsystemen. Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je bent een echte ambassadeur van de opleiding in het contact met bedrijven in de regio. Hierin zoek je zelfstandig de samenwerking op. Dit maakt jou een makkelijk te benaderen persoon.
 • Je weet de leerlingen te boeien met jouw passie voor plantenteelt en het doen van onderzoek.
 • Je bent benieuwd naar de persoon achter de student en zet jezelf in voor hun persoonlijke ontwikkeling.

wat ga je doen

Als docent plantenteelt begeleid je de studenten bij het uitvoeren van kwalitatief goed onderzoek binnen de teelttechnologie. De leerling gaat uiteindelijk aan de slag in een van de vakgebieden binnen de teelt: Boomteelt, akkerbouw, glastuinbouw etc. Je leert de leerlingen de basisprincipes van de teelttechnologie. De studenten leren hoe ze kwalitatief goed onderzoek kunnen uitvoeren. Dat onderzoek bestaat uit vaste jaarlijks terugkerende verplichte onderzoeken. Ook worden er onderzoeken uit het werkveld gedaan. Dat kan een stage opdracht zijn, maar ook een opdracht die is opgehaald uit het werkveld. Dit is een belangrijk onderdeel van de functie: Het samenwerken met bedrijven uit de regio.

 • Als Docent Plantenteelt lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze studenten. Naast jouw kennis en ervaring, heb je een duidelijk visie hoe je de lessen leuk en interessant kunt maken voor de studenten. Dit doe je door middel van

waar ga je werken

De onderwijsinstelling waar je voor zult werken is een organisatie volop in ontwikkeling. Ook hun medewerkers krijgen de mogelijkheid om hun kwaliteiten te ontwikkelen.
Zij maken dit mogelijk door te zorgen voor een cultuur waar “liefde voor leren” ruim baan krijgt. Je gaat werken in een klein team van collega’s bij de opleidingen techniek en gebouwde omgeving. Je krijgt de mogelijkheid om creatief mee te denken hoe zij het onderwijs inrichten in samenwerking met het bedrijfsleven.

sollicitatie

Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen? Solliciteer direct of neem contact met me op. Samen gaan we in gesprek over de mogelijkheden.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: