Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 3800 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Gelderland
Plaats: APELDOORN
Postcode: 7311SW

Heb jij altijd al gedroomd om techniek docent te worden? Denk jij er al langere tijd over na om de stap te maken naar het onderwijs, maar is het er tot nu toe nog niet van gekomen? Lees dan nu verder, want er zijn mogelijkheden voor jou! Voor vo en mbo scholen in regio Harderwijk / Arnhem / Apeldoorn / Enschede / Ede zoeken wij vakmensen die door een opleiding of omscholing de stap naar het onderwijs willen maken, of zich hierin verder willen oriënteren.
Techniek kan in verschillende werkvelden zijn: bijvoorbeeld installatie-, auto-, electrotechniek, werktuigbouwkunde, bouwkunde etc.

wat bieden wij jou

 • combinatie werken en leren
 • direct in diens bij een onderwijsinstelling
 • docent techniek worden
 • oriënteren of het docentschap bij je past
 • Arnhem – Apeldoorn – Enschede – Doetinchem – Ede

wie ben jij

Niet zelf aan een draaibank staan, maar leerlingen uitleggen hoe de draaibank werkt?
Heb jij werkervaring in een technische omgeving (werktuigbouw, automotive, installatie, bouw, energietechniek etc) en wil je deze kennis graag overdragen aan de volgende generatie?
Dan is een switch naar de rol van docent techniek of instructeur een mooie vervolgstap. Heb jeécht ambitie om een nieuwe opleiding én baan te vinden? Van werk wisselen kan een spannende stap zijn, en een traject dat veel vragen bij je oproept. In ons traject gaan we de vraag beantwoorden of jij echt in het onderwijs past en gaan we op zoek naar jouw leer/werkbaan. Om als zij-instromer inhet onderwijs aan de slag te gaan, is het van belang dat jij:

 • Een technische opleiding op HBO niveau hebt afgerond,
 • Je hebt voldoende maatschappelijk ervaring en beroepservaring,
 • Affiniteit met pubers,
 • Je bent in staat om een VOG aan te vragen.

wat ga je doen

Met het zij-instroom traject van Randstad Onderwijs helpen wij jou om de stap te zetten naar het onderwijs. Indien je al een lesbevoegdheid hebt, is het ook mogelijk om een tweede lesbevoegdheid te behalen voor een ander (kansrijk) vak.

Hoe word je “zij-instromer” in het onderwijs?
Als zij-instromer maak je vanuit een ander beroep de overstap naar het onderwijs. Als zij-instromer ga je aan de slag voor de klas en breng je de praktijk met jouw ervaring naar het klaslokaal.

Er zijn meerdere manieren om zij-instromer te worden. De weg die jij moet afleggen om zij-instromer te worden, hangt onder andere af van je vooropleiding en in welk type onderwijs je graag wilt werken. De procedure om dit te onderzoeken ziet er als volgt uit:

 • De eerste stap is het maken van een assessment (capaciteitentest + persoonlijkheidstest). Na het succesvol afronden van het assessment ga je het programma “Zin in lesgeven” doorlopen van Windesheim.
 • De training “Zin in Lesgeven” is een driedaagse kennismaking van het onderwijs. Je maakt kennis met de ins en outs van het docentschap.
 • Een drietal meeloopdagen op verschillende scholen en het volgen van verschillende workshops zijn onderdeel van dit programma.’
 • Tot slot geven wij je gericht opleidingsadvies en zoeken we een leer/werkbaan.

waar ga je werken

Samen met jou zoeken wij naar een school (mbo of vo) waar je aan de slag kunt gaan. Wat voor type school of doelgroep zou bij jou passen? Wat is voor jou belangrijk? Dit zijn enkele vragen die centraal staan wanneer wij samen met je naar een leerwerk plek zoeken. Het traject wordt dus samen met jou op maat gemaakt. Tijdens je leerwerkbaan werk je samen met ervaren docenten. Daarnaast wordt je in dit traject goed begeleid door de school en de lerarenopleiding. Binnen 2 jaar heb jij de mogelijkheid om je officiële lesbevoegdheid te halen.

sollicitatie

Interesse in een omscholingstraject via Randstad? Solliciteer dan direct. Heb je vragen? Geen probleem! Even mailen of bellen mag altijd!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: