Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 24.98 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Flevoland
Plaats: ALMERE
Postcode: 1315HR

Zoek jij een boeiende en leerzame werkomgeving? Zie jij de uitdaging in het observeren van een veelzijdige doelgroep waardoor jij bijdraagt aan resocialisatie en een veilige terugkeer in de maatschappij? Ben jij geïnteresseerd in de mens achter het gedrag?

Als groepsleider bij het Pieterbaancentrum in Almere vind je dit allemaal! Je gaat voor 36 uur aan het werk. Je zult voornamelijk opéén locatie werken waardoor je een band zal opbouwen met zowel patiënt als collega. Omdat deze functie in het cao Rijk valt, krijg je een hoger salaris dan andere functies als groepsleider.

Ben jij enthousiast geworden? Lees dan gauw verder!

wat bieden wij jou

 • een uurloon tussen de€ 18,61 – € 24,98 (bruto)
 • DJI staat voor veiligheid en een fijne werksfeer
 • kans op overname door DJI
 • als groepsleider heb jij een baan met impact
 • uren in overleg, bij voorkeur 36 uur
 • blijf jezelf ontwikkelen met ons opleidingenaanbod

wie ben jij

Als groepsleider zie jij patiënten in de eerste plaats altijd als mens, ondanks de ernstige delicten die zij hebben gepleegd. Jij bent geïnteresseerd, betrokken en nieuwsgierig. Je kan goed aansluiten, luisteren, doorvragen en motiveren. Jij hoort de vraag achter de vraag. Daarnaast ben je betrokken mét de juiste professionele afstand.
Tot slot voldoe jij aan de volgende eisen:

 • je bezit een passend hbo-diploma in de zorg. Bijvoorbeeld: Social Work, MMZ, SPH, MWD, Inrichtingswerk, etc.
 • je hebt kennis van en werkervaring met de doelgroep (forensisch/psychiatrisch)
 • je hebt ervaring met fysieke en verbale weerstand en deinst hier niet voor terug

wat ga je doen

Elke patiënt verdient persoonlijke aandacht. Of je dat nu doet door een wandeling, gezellige lunch of samen tv te kijken. Als sociotherapeut ben jij er altijd voor de patiënt.
De werkzaamheden verschillen per dienst, je kan ochtend-, avond- of weekenddiensten draaien (geen nachtdienst). Zo ben je er in de ochtend om de patiënten te wekken, met ze te eten en hen voor te bereiden op en te begeleiden naar de dagactiviteiten. Gedurende deze activiteiten heb jij een observerende en signalerende functie. Signaleer jij veranderingen in het gedrag van patiënten? Dan speel je daar direct op in. Dit doe je door het te bespreken met jouw collega’s en het behandelteam. Werken als sociotherapeut doe je namelijk niet alleen, maar als team.
In de avond zijn je werkzaamheden meer gericht op het afsluiten van de dag. Je vraagt hoe de dag is gegaan en je sluit aan op de behoeften van de patiënt.

 • je bent voorbereid op het onverwachte, je staat continu op scherp
 • je bouwt een professionele relatie op en weet hoe om te gaan met afstand-nabijheid
 • je begeleidt patiënten op basis van hun persoonlijke behandelplan

waar ga je werken

Je komt te werken als groepsleider bij het Pieterbaancentrum in Almere. Iedere afdeling heeft zijn specialisatie. Jij zal voornamelijk opéén afdeling gaan werken. Welke afdeling dit is, is pas te zeggen na een gesprek. We kijken graag naar wat de beste match is.
Misschien ken je het gebouw van het Pieterbaancentrum wel, een groot gebouw met heel veel glas. Achter dit gebouw is een enorm terrein, wat van buitenaf niet zichtbaar is. Zoals medewerkers zeggen ‘het is een dorp op zich’. Het is een gesloten setting en dat is ook wat je ervaart. Afgesloten van de buitenwereld en gesteld op privacy, veiligheid en bescherming. Indrukwekkend en boeiend!

sollicitatie

Ben jij geïnteresseerd in het werken als sociotherapeut bij de Oostvaarderskliniek? Druk dan op de sollicitatiebutton. Upload je cv en een (korte) motivatie. Ik streef ernaar om binnen 24 uur contact met je op te nemen.
Let op! Het gaat om een functie in loondienst.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: