Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 20 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Zuid-Holland
Plaats: ‘S-GRAVENHAGE
Postcode: 2514EN

Als jurist werk je bij de directie Bestuursrechtspraak samen met zo’n 250 collega-juristen. Leeftijden variëren van starters die nét uit de collegebanken komen tot juristen met jarenlange ervaring. De directie Bestuursrechtspraak staat de leden bij van de Afdeling bestuursrechtspraak bij hun rechtsprekende taak. De directie Bestuursrechtspraak bestaat net als de Afdeling bestuursrechtspraak uit drie Kamers: de Vreemdelingenkamer, de Omgevingskamer en de Algemene kamer. Je gaat werken in de Vreemdelingenkamer. De Vreemdelingenkamer houdt zich bezig met zaken over de Vreemdelingenwet 2000. Kort gezegd gaat het over de toelating en uitzetting van vreemdelingen.

wat bieden wij jou

 • 25,5 tot 36 uur per week (opbouw mogelijk)
 • Mogelijkheid tot hybride werken
 • Gedegen inwerktraject met begeleiding en coaching
 • volledige vergoeding van woon- werkverkeer met OV
 • € 19,53 tot € 20,00 per uur
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract

wie ben jij

Word jij enthousiast van vraagstukken over het migratierecht? Ben jij een jurist die graag een maatschappelijke bijdrage wil leveren en uitdagend juridisch werk wil doen? Ben jij goed in het analyseren en oplossen van rechtsvragen, met oog voor nuances en gevolgen voor de rechtspraktijk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je staat op het moment van solliciteren in het doelgroepregister van het UWV. Weet je dit niet zeker? Controleer dit dan eerst op ‘Mijn UWV’ (inloggen met DigiD)
 • Je beschikt minimaal over een bachelor rechtsgeleerdheid (master is een pré)
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je hebt een goed analytisch vermogen, kan logisch redeneren en kan hoofd- en bijzaken scheiden

wat ga je doen

Onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een vaste buddy (een collega-jurist) behandel je zaken. Dit betekent dat jij dossiers bestudeert en (jurisprudentie)onderzoek doet. Aan de hand van het onderzoek doe jij een voorstel hoe de zaak zou moeten worden afgedaan. In eerste instantie behandel je eenvoudiger zaken maar dat kan uitgroeien tot het oppakken van complexere zaken (jouw wensen en mogelijkheden zijn hierin leidend).

Je komt te werken op de afdeling bestuursrechtspraak. De afdeling spreekt recht uit op het gebied van omgevingsrecht, geschillen tussen burgers en centrale overheid, vreemdelingenrecht ,onderwijsrecht, subsidierecht en Wet open overheid. De afdeling bestaat uit zo’n 250 collega-juristen die verdeeld zijn in 3 verschillende kamers: Vreemdelingenkamer, de Omgevingskamer en de Algemene Kamer.
Je gaat werken bij de Vreemdelingenkamer die zich bezighoudt met de vreemdelingenwet 2000
(toelating en uitzetting van vreemdelingen).

 • Samen met jou kijken we hoe je invulling kunt geven aan deze functie en wat je daarbij nodig hebt door een gedegen inwerktraject
 • Je deelt je kantoor met 1 tot 2 collega’s

waar ga je werken

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur. Het is de hoogste algemene bestuursrechter van het land. De Raad van State is een Hoog College van Staat. Dit zijn bij de Grondwet geregelde instituten, belast met een eigen taak, die zij onafhankelijk van de regering uitvoeren. De Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer), de Algemene Rekenkamer en de Nationale Ombudsman zijn dat bijvoorbeeld ook.

 • onafhankelijk adviseur van de regering over wetgeving en bestuur
 • de hoogste algemene bestuursrechter van het land
 • toegankelijke en sociale organisatie
 • er vinden regelmatig evenementen en activiteiten plaats om ook collega’s van andere directies beter te leren kennen
 • stelt zich tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen; dat zien zij graag weerspiegeld in het team.

sollicitatie

Vanuit Randstad Participatie zijn wij gespecialiseerd in het bemiddelen en begeleiden van kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Heb jij interesse en zie je jezelf in deze functie werken?
Dan ontvangen wij graag je curriculum vitae en een motivatiebrief via de solliciteerknop!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: