Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 16.64 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Groningen
Plaats: GRONINGEN
Postcode: 9722TB

Mensen helpen en tegelijkertijd een goed salaris verdienen? Een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving in een stimulerende omgeving met leuke collega’s? Kom dan parttime werken bij de Belastingdienst als service medewerker. Deze baan is perfect te combineren met bijvoorbeeld een studie of een minder omvangrijk contract.

De eerstvolgende startdatum is op 5 februari 2024.

wat bieden wij jou

 • € 16,64 bruto per uur
 • je start met een uitgebreide interne opleiding
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • leuke teamuitjes en borrels

wie ben jij

Jij bent iemand die graag anderen helpt, gemakkelijk contact maakt en goed omgaat met verschillende emoties. Daarnaast ben je goed in het werken met computersystemen en blink je uit in multitasken. Tijdens gesprekken met burgers luister je nauwkeurig naar hun vragen, zet je hen in de wachtstand en zoek je vervolgens in de systemen naar de benodigde informatie, om dit daarna helder terug te koppelen. Je werkt hierbij gestructureerd en nauwkeurig.

 • je hebt een HBO- of WO werk- of denkniveau;
 • je kunt moeiteloos een VOG aanvragen;
 • je bent minimaal 16 uur per week of 64 uur per 4 weken beschikbaar;
 • je kunt minimaal een avond tot 20 uur werken.

wat ga je doen

Als service medewerker bij de Belastingdienst beantwoord je vragen van burgers en ondernemers, variërend van toeslagen tot betalingsregelingen.

Daarnaast leer je tijdens de functie hoe je bellers informeert over het proces van belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Het werk is dus zeer divers, en je weet van tevoren niet waarvoor iemand belt. Na elk gesprek leg je de besproken zaken vast in de computersystemen van de Belastingdienst. En als je het antwoord niet direct weet? Geen probleem, in de computersystemen en interne Q&A van de Belastingdienst vind je alle benodigde informatie.

Iedereen begint met een betaalde opleiding van ongeveer 16 weken. Tijdens deze opleiding ben je minimaal 16 uur per week of 64 uur per 4 weken beschikbaar. Hier leer je alles over de interne organisatie van de Belastingdienst, inclusief processen, systemen, en de toepassing van fiscale wetgeving. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in het gebruik van interne informatiebronnen. De lesdagen zullen gedeeltelijk zelfstudie zijn. Tijdens de opleiding kun je geen verlof opnemen, omdat je pas goed de burger of ondernemer te woord kunt staan na het afronden van de interne opleiding.

 • je start met een interne Belastingdienst opleiding om de systemen, processen en vindplaats van informatie te leren;
 • je helpt burgers en ondernemers telefonisch met hun vragen;
 • je communiceert het antwoord helder en duidelijk terug aan de burger of ondernemer.

waar ga je werken

Je gaat aan de slag bij de Belastingdienst. Dagelijks bellen veel ondernemers en burgers met specifieke vragen aan de Belastingdienst, en jij helpt hen samen met je collega’s het juiste antwoord te vinden. De werksfeer op de afdeling is uitstekend, en de fijne werkomgeving is een reden waarom medewerkers graag bij de Belastingdienst werken. Binnen de Belastingdienst zijn er talloze mogelijkheden voor ontwikkeling en doorgroei. Je wordt voortdurend uitgedaagd om nieuwe vaardigheden te leren en jezelf te ontwikkelen. De werkplek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je met de auto reist, dien je wel rekening te houden met parkeerkosten die voor eigen rekening zijn.
Je start altijd met een interne Belastingdienst opleiding. Na afronding van de opleiding krijg je een vast rooster. Je werktijden zijn flexibel tussen 8:00 uur en 20:00 uur.
Na 6 maanden is hybride werken mogelijk, en naéén jaar is er zelfs kans om in dienst te komen bij de Belastingdienst.

 • kans op een vaste baan;
 • veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden;
 • Laura is je vaste contactpersoon;
 • na 6 maanden is hybride werken mogelijk;
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,3%.

sollicitatie

Ben jij de nieuwe service medewerker voor de Belastingdienst die wij zoeken? Of wil jij meer informatie over de verschillende startdatums? Solliciteer dan snel en wij nemen contact met je op!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: