Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 5030 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Noord-Brabant
Plaats: BREDA
Postcode: 4811GN

Heb jij altijd al gedroomd om voor de klas te staan? Denk jij er al langere tijd over na om de stap te maken naar het onderwijs maar is het er tot nu toe nog niet van gekomen? Lees dan nu verder want er zijn mogelijkheden voor jou!

Voor VO en MBO scholen in de regio Tilburg, Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom zoeken wij mensen die door een opleiding of omscholing de stap naar het onderwijs willen maken of zich hierin verder willen oriënteren.

wat bieden wij jou

 • Volledige vergoeding opleidingskosten
 • Contract bij Randstad of in dienst bij de school
 • Coach en samenwerking met ervaren docenten
 • Oriëntatietraining ‘Zin in Lesgeven’

wie ben jij

Jij bent iemand die een carrière switch overweegt en dolgraag als docent voor de klas wil staan. Dit kan een spannende stop zijn en een traject dat veel vragen bij je oproept. Om als zij-instromer in het onderwijs aan de slag te gaan is het van belang dat jij:

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding afgerond;
 • Jouw interesse gaat uit naar een kansrijk vak, zoals Nederlands, Duits, Frans, Wiskunde, Natuurkunde of Scheikunde. Daarnaast techniek en ICT.
 • Je hebt voldoende maatschappelijke ervaring en affiniteit met de doelgroep;
 • Je bent in staat om een VOG aan te vragen;
 • Je beheerst de Nederlandse taak uitstekend zowel in woord als geschrift.

wat ga je doen

Met het zij-instroom traject van Randstad Onderwijs helpen wij jou om de stap te zetten naar het onderwijs. Indien je al een lesbevoegdheid hebt, is het ook mogelijk om een tweede lesbevoegdheid te behalen voor een ander (kansrijk) vak. Vakken als Nederlands, Wiskunde, Engels, Natuur- en Schiekunde, technische vakken en ICT.

Hoe word je “zij-instromer” in het onderwijs?
Als zij-instromer maak je vanuit een ander beroep de overstap naar het onderwijs. Als zij-instromer ga je aan de slag voor de klas en breng je de praktijk met jouw ervaring naar het klaslokaal.

Er zijn meerdere manieren om zij-instromer te worden. De weg die jij moet afleggen om zij-instromer te worden, hangt onder andere af van jouw vooropleiding en in welk type onderwijs je graag wilt werken. De procedure om dit te onderzoeken ziet er als volgt uit:

 • De eerst stap is het maken van een assessment (capaciteiten- en persoonlijkheidstest). Na het succesvol afronden van het assessment ga je het programma “Zin lesgeven” doorlopen van Windesheim.
 • De training “Zin in lesgeven” is een driedaagse kennismaking van het onderwijs. Je maakt kennis met de ins en outs van het docentschap. Een meeloop dag op een school en het volgen van verschillende workshops zijn onderdeel van dit programma.
 • Na een advies van Windesheim gaan wij samen op zoek naar een school om stage te lopen. Er volgt een intakegesprek met de opleidingsinstelling waaraan je wordt gekoppeld en er wordt gekeken naar de duur van de opleiding (geschiktheidsonderzoek).
 • Vervolgens sluit je met de school een (stage)overeenkomst af. Het geschiktheidsonderzoek bestaat uit 13 praktijkdagen die verspreid over 13 weken ingevuld kunnen worden. Je hebt 1 praktijk dag en 1 lesdag per week en sluit dit af met een portfolio.
 • Afhankelijk van jouw situatie, ben je 9 maanden (voor Pedagogisch didactisch getuigschrift voor het MBO), 2 jaar voor HBO Bachelor met werkervaring vakgebied tot maximaal 4 jaar (volwaardige HBO opleiding) met de opleiding bezig.

waar ga je werken

Samen met jou zoeken wij naar een school (MBO of VO) waar je aan de slag kunt gaan. Het traject wordt op maat gemaakt voor jou. Welk type school of doelgroep past bij jou? Wat is voor jou belangrijk? De school waar je stage gaat lopen, is een leerplek waar je waardevolle ervaring op doet. Je werkt samen met ervaren docenten. Daarnaast word je in dit traject goed begeleid door de school en de lerarenopleiding. Binnen 2 jaren heb jij de mogelijkheid om je officiële lesbevoegdheid te halen.

We informeren je graag over het omscholingsprogramma dat in samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen in Nederland wordt aangeboden en de mogelijkheden die er zijn voor jou.

sollicitatie

Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen? Solliciteer direct of neem contact met me op. Samen gaan we in gesprek over de mogelijkheden.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: