Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 4000 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Noord-Holland
Plaats: AMSTERDAM-DUIVENDRECHT
Postcode: 1114AE

Droom jij er altijd van om voor een klas te staan en les te geven als docent Wiskunde? Heb je al een tijd nagedacht over een overstap naar het onderwijs, maar heb je deze stap tot nu toe nog niet durven zetten?

Lees dan verder!

Voor middelbare scholen in de regio Hoorn, Alkmaar, Amsterdam en Almere zijn we op zoek naar enthousiastelingen die geïnteresseerd zijn in het doceren van Wiskunde. We verwelkomen mensen die hun carrière willen heroriënteren door middel van een passende opleiding.

We hebben speciaal een oriëntatieprogramma ontwikkeld om jou te begeleiden bij het maken van de juiste keuze, zodat je goed voorbereid aan je opleiding kunt beginnen.

wat bieden wij jou

 • Reiskostenvergoeding + eindejaarsuitkering
 • Contract bij Randstad of in dienst bij de school
 • Oriëntatietraining ‘Zin in Lesgeven”
 • Opleidingsadviseur die je helpt bij je traject
 • Regio Hoorn, Alkmaar, Amsterdam en Almere
 • Nieuwe uitdaging (parttime)

wie ben jij

Jij hebt een diepe wens om als leerkracht het vak Wiskunde te onderwijzen. Deze ambitie kan een boeiende en vragen oproepende reis zijn. Bovendien herken je jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt een HBO- of WO-diploma op zak.
 •  Je diploma vertoont voldoende raakvlakken met het vak dat je wilt onderwijzen, wat belangrijk is voor toelating tot de zij-instroom route.
 • Je bent niet op zoek naar een voltijdbaan vanwege je parallelle opleiding.
 •  Je hebt grondig onderzocht of het financieel haalbaar is om een opleiding naast je werk te starten.

wat ga je doen

Middels het oriëntatietraject ondersteunen wij jou om de overstap naar het onderwijs te realiseren als docent Wiskunde.

Er bestaan diverse benaderingen voor zij-instroom. De specifieke route die jij zult bewandelen om de overstap naar het onderwijs te maken, is afhankelijk van verschillende variabelen. Dit omvat onder andere jouw opleidingsachtergrond en je voorkeur voor het type onderwijs waarin je graag wilt werken. Het proces wordt als volgt gevormd:

 • De eerste stap omvat het voltooien van een assessment. Na succesvolle afronding van het assessment, ga je van start met het programma “Zin in Lesgeven.
 • “De “Zin in Lesgeven” training beslaat een drie dagen durende kennismaking met het onderwijs, waar je vertrouwd raakt met alle facetten van het docentschap. Vervolgens worden er meeloopdagen gepland.
 • Na een aanbeveling van Windesheim beginnen we gezamenlijk aan de zoektocht naar een geschikte stageplaats. Een intakegesprek met de onderwijsinstelling waaraan je wordt toegewezen, evenals een evaluatie van de opleidingsduur, vormen de volgende stapp
 • Het geschiktheidsonderzoek omvat 13 praktijkdagen, waarbij je wekelijkséén praktijkdag en één lesdag bijwoont en het afsluit met de samenstelling van een portfolio.
 • Hierna start je met de opleiding, waarvan de duur afhankelijk is van je in aanmerking komende zij-instroom route.

waar ga je werken

In samenwerking met jou, streven wij ernaar om een geschikte middelbare school te vinden waar je je carrière als docent Wiskunde kunt beginnen. Welk type school of doelgroep sluit het beste aan bij jou? Op welke scholen kun je mogelijk stage lopen? Dit zijn enkele kernvragen die we stellen tijdens onze gezamenlijke zoektocht naar een passende stageplek. Het oriëntatietraject wordt volledig afgestemdop jouw behoeften. Bovendien zul je gedurende dit traject uitstekende begeleiding ontvangen van zowel de school als de lerarenopleiding.

sollicitatie

Interesse in het oriëntatietraject om aan de slag te gaan als zij-instroom docent Wiskunde? Reageer dan direct.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: