Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 4752 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Noord-Holland
Plaats: AMSTERDAM
Postcode: 1011PN

Voor het communicatieteam Afval en Grondstoffen zoeken we een junior communicatieprofessional die gaat werken op verschillende projecten en onderwerpen. Afval: een veelbesproken onderwerp in Amsterdam. De directie Afval en Grondstoffen haalt afval op en zorgt voor een goede verwerking en recycling van grondstoffen. Daarnaast lopen er ook projecten en initiatieven om de stad schoner te krijgen en het afval beter en sneller in te zamelen. We werken hierbij vaak wijkgericht, waarbij we goed kijken wat er in een specifieke wijk speelt en wat helpt om dit te verbeteren.

wat bieden wij jou

 • Salaris tussen de€3.317 en €4.752 p/m obv 36 uur
 • Werkweek tussen de 32 en 36 uur
 • Contract van een jaar met kans op verlenging
 • Ontwikkelen met workshops en trainingen

wie ben jij

Voor deze functie Junior communicatieprofessional Afval en Grondstoffen beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Planmatig kunnen werken en deadlines kunnen bewaken
 • Je hebt hart voor de schone stad
 • Je hebt een liefde voor taal en beeld en kunt dit vertalen naar de verschillende doelgroepen
 • Je bent praktisch ingesteld

wat ga je doen

Afval en Grondstoffen is een dynamische directie. Dat kan ook niet anders, want de stad staat niet stil en afval is een belangrijk onderwerp. Daarom starten er nogal eens nieuwe projecten of verschuift de urgentie. Daarmee kan het takenpakket van de junior ook veranderen. Daarom vragen we een flexibele en proactieve houding van de kandidaat.
Voor nu ligt de nadruk op de volgende onderdelen:
Grof afval – De komende jaren werkt de gemeente aan een nieuwe aanpak voor het grof afval. Daar gelden nu nog per wijk verschillende regels voor die voor de Amsterdammer niet altijd duidelijk zijn. Daarnaast informeren we de Amsterdammer over waar zij in de buurt nog meer hun afval gescheiden kunnen inleveren.

Basiscommunicatie en doelgroepen – Basiscommunicatie is communicatie over het ophalen en verwerken van afval en de dagelijkse werkzaamheden die niet in een project vallen. Denk aan informatie over afval scheiden, wanneer we welk soort afval ophalen, wat de afvalregels zijn en hoe we afval verwerken.

 • Samen met een collega-communicatieprofessional zorg je voor heldere en tijdige informatie voor de Amsterdammer. Je zorgt voor de concrete uitvoering en planning van communicatiemiddelen.
 • Je schrijft teksten en zorgt voor goede briefings naar vormgevers, fotografen en leveranciers.
 • Samen met een collega-communicatieprofessional zorg je ervoor dat de basiscommunicatie op orde is. Je denkt mee over hoe we de Amsterdammer op het juiste moment en op de juiste manier informeren over afval.
 • Omdat Amsterdam een zeer diverse bevolking heeft, maken we onderscheid in doelgroepen, zoals expats, studenten en nieuwkomers. Op basis van onderzoek zorg je ervoor dat we deze doelgroepen met passende communicatiemiddelen informeren.
 • Je hebt contact met vormgevers, fotografen, verspreiders en drukkers. Ook ben je betrokken bij jaarlijkse stadsbrede campagnes en zorg je onder andere voor het bewaken van de planning en het leveren van content voor verschillende kanalen.
 • We kijken met het team op welke (kleinere) projecten we je verder inzetten.

waar ga je werken

Je werkt in een professioneelén sociaal team van 12 collega communicatieprofessionals. Je werkt aan onderwerpen die direct invloed hebben op de leefomgeving van de Amsterdammer. Naast je directe collega’s, werk je met een intern netwerk met onder ander campagne-adviseurs, webredacteuren en social media redacteuren. Bij de directie Communicatie kan je veel leren van de kennis en specialismes van collega’s. Ook kan je je ontwikkelen door het volgen van workshops en trainingen.

sollicitatie

Ben je enthousiast? Reageer dan met een CV en motivatiebrief! Heb je vragen? Aarzel niet en neem contact op. We gaan graag met je in gesprek.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.