Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 5030 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Limburg
Plaats: Sittard
Postcode: 6135KR

Heb jij altijd al gedroomd om voor de klas te staan? Denk jij er al langere tijd over na om de stap te maken naar het onderwijs, maar is het er tot nu toe nog niet van gekomen? Lees dan nu verder, want er zijn mogelijkheden voor jou! Voor vo en mbo scholen in regio Sittard zoeken wij vakmensen die door een opleiding of omscholing de stap naar het onderwijs willen maken, of zich hierin verder willen oriënteren.

wat bieden wij jou

 • Het oriëntatie traject is volledig gratis
 • Contract bij Randstad of in dienst bij de school
 • Oriëntatieprogramma ‘Zin in lesgeven’
 • Coach en samenwerken met ervaren docenten

wie ben jij

Jij bent iemand die een carrière switch overweegt, en dolgraag als docent voor de klas zou willen staan. Dit kan een spannende stap zijn, en een traject dat veel vragen bij je oproept. Om bv. als zij-instromer in het onderwijs aan de slag te gaan, is het van belang dat jij:

 • Afhankelijk van het type docent dat je zou willen worden, dien je hbo denk- en werkniveau te hebben. Dit toetsen we ook door middel van een HBO assessment
 • Je hebt voldoende maatschappelijk ervaring en beroepservaring
 • Je bent in staat om een VOG aan te vragen

wat ga je doen

Met het oriëntatie traject van Randstad Onderwijs helpen wij jou om de stap te zetten naar het onderwijs. Indien je al een lesbevoegdheid hebt, is het ook mogelijk om een tweede lesbevoegdheid te behalen voor een ander (kansrijk) vak. Voor nu werken wij alleen met kansrijke vakken, zie hieronder welke dit zijn per regio.

Er zijn meerdere manieren om docent te worden. De weg die jij moet afleggen om docent te worden, hangt onder andere af van je vooropleiding en in welk type onderwijs je graag wilt werken. Voor meer informatie over de hele cyclus verwijzen we je graag door naar onderstaande link.

 • https://www.randstad.nl/werknemers/opleidingen/onderwijs/orientatie-onderwijs
 • Limburg: Docent Nederlands, Frans&Duits
 • Eindhoven/Den Bosch: Docent Nederlands, Wiskunde, Frans&Duits
 • Nijmegen: Docent Nederlands

waar ga je werken

Samen met jou zoeken wij naar een school (mbo of vo) waar je aan de slag kunt gaan. Wat voor type school of doelgroep zou bij jou passen? Bij welke scholen zou je stage kunnen lopen? Wat is voor jou belangrijk? Dit zijn enkele vragen die centraal staan wanneer wij samen met je naar een stageplek zoeken. Het traject wordt dus samen met jou op maat gemaakt. De school waar je stage gaat lopen is een leerplek waar je waardevolle ervaring opdoet. Je werkt samen met ervaren docenten. Daarnaast word je in dit traject goed begeleid door de school en de lerarenopleiding. Binnen 2 jaar heb jij de mogelijkheid om je officiële lesbevoegdheid te halen.

sollicitatie

Interesse in een omscholingstraject via Randstad? Solliciteer dan direct. Heb je vragen? Geen probleem! Even mailen of bellen mag altijd!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: