Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 4000 euro
Opleiding: HBO / bachelor
Werkgever: Randstad
Regio: Zuid-Holland
Plaats: ZOETERMEER
Postcode: 2713HZ

Heb jij altijd al gedroomd om voor de klas te staan? Denk jij er al langere tijd over na om de stap te maken naar het onderwijs, maar is het er tot nu toe nog niet van gekomen? Lees dan nu verder, want er zijn mogelijkheden voor jou! Voor VO en MBO scholen in regio Utrecht, Hilversum, Bussum zoeken wij vakmensen die door een opleiding of omscholing de stap naar het onderwijs als docent nederlands willen maken, of zich hierin verder willen oriënteren. Op dit moment kiezen wij alleen voor het vak nederlands, daar dit een tekort vak in het onderwijs is.

wat bieden wij jou

  • Afh. van opleiding en relevante werkervaring
  • Detachering of een contract
  • Oriëntatietraining ‘Zin in Lesgeven”
  • Coach en samenwerking met ervaren docenten

wie ben jij

Jij bent iemand die een carrière switch overweegt en dolgraag als docent voor de klas zou willen staan. Dit kan een spannende stap zijn, en een traject dat veel vragen bij je oproept. Om als zij-instromer in het onderwijs aan de slag te gaan, is het van belang dat je wel aan een aantal voorwaarden moet voldoen om in aanmerkingte kunnen komen voor dit traject.

  • Je bent in het bezit van een HBO diploma (voor het kunnen halen 2e graads)
  • Je hebt voldoende maatschappelijk ervaring
  • 0,6 fte beschikbaar
  • Verwantschap met het vak Nederlands

wat ga je doen

Met het zij-instroom traject van Randstad Onderwijs helpen wij jou om de stap te zetten naar het onderwijs. Indien je al een lesbevoegdheid hebt, is het ook mogelijk om een tweede lesbevoegdheid te behalen voor een ander (kansrijk) vak.

  • De eerste stap is het maken van een assessment (capaciteitentest + persoonlijkheidstest).
  •  Na het succesvol afronden van het assessment ga je het programma “Zin in lesgeven” doorlopen van Windesheim.

waar ga je werken

Samen met jou zoeken wij naar een school (VO of MBO) waar je aan de slag kunt gaan. Wat voor type school of doelgroep zou bij jou passen? Bij welke scholen zou je stage kunnen lopen? Wat is voor jou belangrijk? Dit zijn enkele vragen die centraal staan wanneer wij samen met je naar een stageplek zoeken. Het traject wordt dus samen met jou op maat gemaakt. De school waar je stage gaat lopen is een leerplek waar je waardevolle ervaring opdoet. Je werkt samen met ervaren docenten. Daarnaast wordt je in dit traject goed begeleid door de school en de lerarenopleiding. Binnen 2 jaar heb jij de mogelijkheid om je officiële lesbevoegdheid te halen.

sollicitatie

Interesse in een omscholingstraject via Randstad? Solliciteer dan direct. Heb je vragen? Geen probleem! Even mailen of bellen mag altijd!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Trefwoorden: